Recepten

Wij hebben zelf een Bugs receptenboekje samengesteld waarin u een scala aan verrassende gerechten en verwerking van de Bugs Originals producten vind. Open het boekje hier, print/download en probeer er één uit om mee te beginnen of creëer uw eigen variant!

bugs979708200_ID3320599_30_insectes_175103_021EFL_0shoichi-uchiyama03

 

 

 

 
In het boekje vind u onder andere:

  • Broodcanapé met bugs, eendenmousse en gekonfijte vruchten
  • Mini-gehaktballetjes met meel- en buffalowormen
  • Omelet met kip en Buffalowormen
  • Cappuccino van wildbouillon met Buffaloworm omeletreepjes
  • Gazpacho met Buffalowormen
  • Hollandse tomaat gevuld met roomkaas en Bugs
  • Roergebakken Bugs geparfumeerd met Cajun kruiden
  • In bierbeslag gefrituurde sprinkhanen
  • Gefrituurde sprinkhanen met room
  • Paella Valenciana met meelwormen
  • Oosterse loempia met roergebakken sprinkhanen
  • Buffalo ravioli met Italiaanse spinazie
  • Sprinkhanen in echte Belgische chocolade

Wij staan open en zijn zeer benieuwd naar meer, nieuwe recepten dus wij horen het graag van u op info@ruig.nl.

99899 insectenkookboek

 

Voor meer recepten, informatie en inspiratie kunt u het Het Insectenkookboek er op na slaan!

Het eerste Nederlandse insectenkookboek is geschreven. Met recepten voor sprinkhanenspiesjes, insectenkoekjes, flower power insectensalade en  tal van wetenswaardigheden en interviews met topkoks, kwekers en voedingsdeskundige. Geheel in full colour en rijk geïllustreerd, 192 blz. 21 x 25,5 cm.

Het Insectenkookboek kunt u, net als de Bugs Originals producten, direct bij ons bestellen via de webpoelier.nl.

 

Het boek is samengesteld door de volgende experts:

  • Arnold van Huis is hoogleraar tropische entomologie aan Wageningen University. Hij is leider van een project om duurzaam insecteneiwitten te produceren voor menselijke consumptie, en consultant bij de Voedsel- en Landbouworganisatie van de vn.
  • Henk van Gurp is kookdocent aan de Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Bijna twintig jaar al houdt hij zich bezig met entomofagie (het eten van insecten).
  • Marcel Dicke is hoogleraar entomologie aan Wageningen University. Hij ontving de Spinoza-premie en is lid van de knaw. In 2006 won Dicke samen met zijn team de Academische Jaarprijs die werd gebruikt om het festival ‘Wageningen – City of Insects’ te organiseren.